Nagy nyári kedvenc: a tökéletes Aperol Spritz

Mióta hazajöttem Olaszországból hiányzott az Aperol kesernyés íze. Szerencsére sok barátom van a világ minden táján, így egy olasz (nem is annyira titkos receptet) nem volt nehéz kihúzni valakiből. Egyből ki is próbáltam, és tökéletes lett, bevallom, ezt nem is lehet elrontani, ha tisztában vagyunk az elkészítéssel.

Ugye ti is kíváncsiak vagytok a receptre? Mennyire jó, hogy otthon is pontosan ugyan olyat készíthettek, mint amit az olasz tengerpartokon iszogattunk? Elárulom a “titkot”: az Aperol Spritznek egy receptje van, ezért mindenhol ugyan olyannak kell lennie, kb. 3 perc alatt készül el és 3+1 összetevőt tartalmaz.

Szükségünk lesz Aperolra, száraz fehérborra (a legjobb a Prosecco), szódára (vagy szénsavas ásványvízre) és egy karika narancsra.

Most következik a legfontosabb rész, amitől pontosan ugyan olyan lesz Olaszországban, Kolumbiában, Ausztráliában vagy éppen itthon, Magyarországon: az arányok, méghozzá  a 3:2:1-es arány.

Hozzávalók:

  • 6 cl bor
  • 4 cl Aperol
  • 2 cl szóda

Nincs más dolgunk, mint, hogy keverjük össze, dobjunk bele egy narancs karikát és élvezzük. Ugye mennyire egyszerű? 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s